Koira-avusteinen kuntoutus

Minulla on ollut Lagotto Romangolo koiria vuodesta 2004. Aiemmat koirani ovat olleet tiiviisti mukana työssäni fysioterapiassa sekä ratsastusterapiassa. Pipsa, Renzo ja Ruska olivat monessa mukana. Koirieni avulla useamman lapsen eläin/koirapelko väistyi, koira toi terapiaan erilaisia elementtejä, rauhoittumista tai aktiivisuutta tai esim. voiman säätelytaitoja.

Nyt vuorossa on jo seuraava sukupolvi ja nyt käytössäni on uusi nuori Lagotto Riima synt. 7/2017. Riiman koulutus on aloitettu 8 vkon iässä pentunaja sisäänajo terapiatyöhön, apuvälineisiin sekä eri tavalla vaikeavammaisiin. Riima on treenannut perustaitoja sekä kohdetyöskentelyä paljon.

Keväällä 2019 saimme Pipsa koiran Mimmin pennun Hilman lisänä laumaamme. Hilma on vielä pentu, mutta alusta alkaen ollut töissä harjoittelemassa.

Keväällä 2018 Ellu ja Riima ovat opiskelleet Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa Koira-avusteisen kasvatus- ja kuntoutustyön opinnot. Riima koira on läpäissyt Koira Kasvatus-ja kuntoutustyössä Ry:n virallisen soveltuvuuskokeen.


Koira-avusteinen terapia on yksilöllisesti suunniteltua, tavoitteita tukevaa terapiaa. Terapiassa koira tekee kuntoutujan tavoitteisiin liittyviä harjoituksia yhdessä.

Lagotto Romagnolo / Kennel Lago D'Amoren

Minulla on Lago D'Amoren kennelnimi vuodesta 2007. Olen kasvattanut kaksi lagotto pentuetta v. 2008 ja 2010. Tällä hetkellä minulla ei ole jalostuskäytössä olevia koiria.