Minun tarinani

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1998. Olen työskennellyt pääasiallisesti neurologisten kuntoutujien parissa valmistumisestani lähtien. Ammatinharjoittajana aloitin 2001 päätyöni ohella ja 2004 siirryin kokonaan itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi. KELAn palveluntuottajana olen ollut vuodesta 2001 fysioterapiassa ja allasterapiassa.

Työkokemusta minulla on ennen yrittäjyyttä Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksesta, missä on yli 60 vuoden ajan kuntoutettu maamme selkäydinvammaiset sekä aivovamman/aivohalvauksen saaneet kuntoutujat. Työkokemus täältä on täysin uniikkia, oppia mitä et kirjoista saa. Selkäydinvammaisten fysioterapia on yksi vahva erikoisosaamisalueani. Kuntoutuskeskus oli paikka, mihin akuutisti vammautuneet tulivat peruskuntoutusjaksolle kuntoutumaan, oppimaan koko elämän ja liikkumisen uudelleen ja palasivat kotiin/palvelutaloihin jatkamaan elämää. Apuvälineet ovat minulle tuttuja sekä Käpylän kuntoutuskeskuksesta, että jo opiskeluajoilta PT-Keskuksen harjoittelujaksolta. Olen toiminut myös vammaisurheilun parissa, pyörätuolirugby tuomarina ja käynyt pitkän erikoistumisen urheilufysioterapiaan.

Olen työskennellyt Töölön sairaalassa, mikä on iso akuutti ja tapaturmasairaala Helsingissä. Töölössä hoidetaan mm palovammoja, akuutit selkäydinvammat, neurokirurgialla aivovammat/aivoverenvuodot, käsikirurgia ja lukuisat ortopediset potilaat. Leikkausten jälkeinen kuntoutus on tuttua täältä.

Olen työskennellyt myös yksityisissä fysikaalisissa hoitolaitoksissa.

Palveluitani ovat ostaneet mm. Lasten ja Nuorten sairaala/HUS, Lohjan kaupunki, Inkoon kunta, Siuntion kunta, Vakuutusyhtiöt, Espoon kaupunki sekä Helsingin kaupunki. Valmistumisestani lähtien olen työskennellyt etelä-suomessa. Vuoden 2014 alusta toimintani siirtyi paluumuuttajana syntymäkaupunkiini Rovaniemelle.

Olen kouluttautunut aktiivisesti koko työurani ajan silmällä pitäen vaikeavammaisten kuntoutus sekä lasten että aikuisten puolella. Terapiassa käytetään neurologisen fysioterapian lisäksi aina ajakohtaisia menetelmiä, kuten faskiakäsittelyt, EFT-tapping, kinesioteippaus, NMES, sähkökipuhoidot sekä laserhoito. Tärkeimmäksi mentelmäksi koen manuaaliset kädentaidot, mitkä ovat kehittyneet vuosien saatossa erilaisten asiakkaiden kanssa.

Työskentely eri tavalla vammautuneiden ja muiden erityista tukea tarvitsevien ihmisten kanssa on lähellä sydäntä. Ennen fysioterapeutiksi valmistumista olen työskennellyt henkilökohtaisena avustajana useilla henkilöillä sekä palvelutalossa. Ihmisen kohtaaminen aidosti on mielestäni yksi tärkeimpiä välineitä työssäni. Olen NLP-Practioner, NLP menetelmänä parantaa ihmisten välistä kommunikaatiota sekä oppimista.

Teen fysioterapiaa sekä vastaanotolla että koti,- päiväkoti- ja koulukoulukäynteinä. Tarjoan fysioterapiaa myös etäyhteyden avulla. Käytössäni on tietoturvallinen Navisec asiointijärjestelmä sekä Viivi videoyhteys etäterapiaan. Etäterapian avulla terapioiden toteutus on mahdollistä myös poikkeusoloissa, kuten nyt koronaviruksen aikana. Muutoin voit ostaa etäterapiaa myös konsultaatio mielessä, esim apuvälineasioissa, pyörätuolin käyttäjän arkeen ja liikkumiseen liittyvät asiat, selkäydinvauriokuntoutujan fysioterapia. Etäterapia sopii myös sinulle, joka tarvitset terapeuttista harjoittelua säännöllisesti ja haluat säästä kulkemiseen kuluvan ajan. Autan sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Asiakkaani ovat lapsia, nuoria ja aikuisia.

Vastaanotto sijaitsee katutasossa ja sinne on esteetön pääsy. Vastaanotolla on käytössä leveä sähkösäätöinen hoitopöytä, TheraTrainer sähköinen jalka-ja käsirestoraattori sekä Speed Pulley Mobile LHT laitteisto, puolapuut ja lukuisa määrä yksittäisiä terapiavälineitä.

Fysioterapiavälineistöä kulkee mukanani myös asiakkaan luo. Terapiassa on mahdollisuus kokeilla harrastustoimintoja.

Käytössäni on sähköinen asiakashallintajärjestelmä Diarium, jo vuodesta 2012.

Yritykseni liittynyt myös KANTA arkistoon, näet kirjaukset myös itse kotikoneeltasi.

Asiakasryhmä esimerkkejä, mistä minulla on aidosti kokemusta/tietoa: Selkäydinvaurio, Aivohalvaus, Aivovamma, CP-vamma, MS-tauti, ALS, Parkinson, MMC, Kehitysvammat, Lihassairaudet, Harvinaiset sairaudet, tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat, leikkausten jälkeinen kuntoutus, ikäihmisten kuntoutus