Ratsastusterapia

Toimin Kelan palveluntuottajana ratsastusterapiassa sopimuskaudella 2015- 2018 Lapin Vakuutuspiirissä/Rovaniemellä. Ratsastusterapeutteja on suomessa koulutettu jo yli 20-vuotta. Koulutus on kolmivuotinen työn ohessa tehtävä täydennyskoulutus, pohjakoulutuksena vaaditaan sosiaali-tai terveysalan tutkinto. Ratsastusterapiaa kustantaa perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito, Kela sekä vakuutusyhtiöt kun se on kirjattu kuntoutujan kuntoutussuunnitelmaan. Vuodesta 2019 alkaen Ratsastusterapia on itsenäinen terapiamuoto fysioterapeutin tai toimintaterapeutin toteuttamana.

Olen valmistunut ratsastusterapeutiksi vuonna 2007 Ypäjän Hevosopistolta. Olen tehnyt ratsastusterapiaa ammatinharjoittajana siitä lähtien omilla hevosilla ja poneilla.

Ratsastusterapia toteutuu pienellä yksityistallilla Rovaniemen Vaaralassa. Tallille on matkaa kaupungista vain n 10 km.

Meiltä löytyy ramppi, mistä pääsee hevosen selkään helposti. Terapiassa on tarvittaessa käytössä avustaja, joka on perehdytetty työhönsä.

Jos etsit itsellesi, kuntoutujalle tai läheisellesi ratsastusterapeuttia, ota yhteyttä minuun joko sähköpostitse tai puhelimitse niin mietitään tilannetta yhdessä.